KENT KONSEYİ 13. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI

Arnavutköy Kent Konseyi 13. Olağan Genel Kurul Toplantısı düzenlendi. Toplantıda; 2017  yılında planlanan çalışmalar, kurul üyelerine sunuldu

Arnavutköy’de kentlilik bilincinin yerleşmesi amacıyla Arnavutköy Belediyesi’nin öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kurulan Kent Konseyi, 2017 yılı ilk Genel Kurul Toplantısını Kozlar Sosyal Tesislerinde gerçekleştirdi.

Her yıl iki kez toplanan Genel Kurul’un 13. buluşması Arnavutköy Kent Konseyi Başkanı Dr. Kemal Aygenli’nin başkanlığında yapıldı. Kent Konseyi 13. Genel Kurul toplantısına siyasi parti temsilcileri, STK Başkanları ve muhtarlar katıldı.

Kent konseyi 13 Genel Kurulu’nda ilk sunumu Hanımlar Meclisi Başkanı Damla Saygıvar yaptı. 2016 yılın Hanımlar Meclisi’nin projelerine değinen Saygıvar; ev ziyaretleri, madde bağımlılığı ile mücadele ve bilişim suçları eğitimi, Suriyeli hanımlara ücretsiz Türkçe öğretim kursu ve bir atkı, bir bere gibi çalışmalar yapıldı dedi. 2017 Hanımlar Meclisi Planlamasını anlatan Saygıvar: madde bağımlılığı ile mücadele ve bilişim suçları ile ilgili halkı bilinçlendirme seminerleri, herkes mahallesini anlatsın, kelebek çocuklar, çocuk istismarı
ve kadına yönelik şiddet ve geri dönüşüm muhteşem olacak gibi birçok çalışmayı hayata geçireceklerini söyledi.

Daha sonra Gençlik Meclis Başkanı Ömer Fidan, 2017 yılı faaliyet planlamasını üyelere sundu. Fidan; enerji tasarrufu, geleceğin için yaz, sınav stresi ve gelecek kaygısı seminerleri, sosyal medyanın doğru kullanılması ve liseler arası münazara yarışması projelerinin yıl içerisinde hayata geçirileceğini belirtti.

Kent Konseyi Tarım Çalışma Grup Başkanı Tahsin Özdil; Bölgemiz tarımsal faaliyetle uğraşan ve geçimine bu şekilde sağlayan halkımızın yeni şehir planları ile daralan tarımsal alanları ve bu sürecin devam edeceği göz önünde bulundurularak, bu alanda çalışan halkımızın ilerleyen süreçte daha da mağdur olmamaları, bölge ve aile ekonomilerine katkı sağlamaları açısından üretimlerini örtü altı tarımcılığına yönelerek, desteklemeleri konusunda çalışmalar yapılacak. Bu alanlarda faaliyet gösteren ve çalışmak isteyenlere yönelik seracılık çiçek yetiştiriciliği, motor yetiştiriciliği ve arıcılık gibi alanlarda , kurs ve seminerler düzenlemesi yapılacağını ifade etti.

Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Ulaş ve Sosyal Çalışma Grup Başkanı Olcay Karabağ 2017 yılında planladıkları çalışmaları  kurul üyelerine anlattı.

Kent Konseyi 13 olağan kurul toplantısı dilek ve temenni konuşmalarının yapılmasının ardından son buldu.